Huis verkocht

Gezellige woning in het groene boxbergheide! 


De woning ligt op de Klotstraat in de Genkse wijk Boxberg. Boxberg is een wijk die de laatste jaren erg in trek is bij jonge gezinnen. Boxberg typeert zicht door een architecturale eenheid van witte huizen met oranje-rode daken. Deze eenheid van architectuur zorgt voor mooie straten. De straten zijn veelal ook breed, goed aangelegd en rustig voor fiets en wandelverkeer. De woning ligt in een woonwijk, maar er zijn tal van handelszaken in de nabije omgeving. Op wandelafstand vinden we primaire nutsvoorzieningen zoals bushaltes, bakkers, kleine supermarkt, fituur, horeca, banken, verzekeraars enz. Op fietsafstand vinden we de Hasseltweg, een bovenlokale handelszone met baanwinkels. Hier vinden we kledingwinkels, elektrozaken, horeca, grootwarenhuizen enz.

Op wandelafstand zijn er ook verschillende scholen voor leeftijden van 3-18 jaar. Boxberg is een buurt die aanleunt tegen verschillende natuurdomeinen. De meest gekende is het provinciaal domein van Bokrijk, dewelke te voet of met de fiets makkelijk bereikt kan worden. Ook bossen en parken in buurgemeente Zonhoven is makkelijk te bereiken met de fiets.

Genk centrum ligt op 3,9 km afstand en de autostrade is te bereiken op 4,9 km of 6 minuten met de wagen.

Eerst en vooral is de woning gelegen op een perceel van 8a40 dat geschikt is voor half-open bebouwing. Het perceel is een mooi recht stuk met +/- 13 meter aan de straatzijde en een diepte van +/- 65 meter. Het perceel geeft achteraan uit op een achterliggende tuin. De voorliggende weg, de klotstraat, is een volledig uitgeruste weg en beschikt over gas, stroom, riolering en teledistributie. Het perceel is zuid-west geörienteerd en heeft dus een ideale inval van licht.

 De woning zelf dateert 1961 en is doorheen de jaren goed onderhouden door dezelfde eigenaar. Er is in de woning een kelder aanwezig van +/- 15 à 20m2. De kelder is droog en bruikbaar als berging en is de ideale toegang voor nutsvoorzieningen. In de kelder vinden we eveneens de mazoutketel. De mazouttank is een ondergrondse tank gelegen in de tuin. Op het gelijkvloers treffen we een inkomhal, leefruimte, keuken, badkamer en slaapkamer. Enkele jaren geleden werd er een slaapkamer en badkamer met inloopdouche gecreëerd om te voldoen aan de noden van de bewoners. In die periode kreeg ook de keuken een update. Ramen zijn voornamelijk PVC van medio jaren 80, met uitzondering van het raam in de slaapkamer op het gelijkvloers (dateert van 2017).

 Op het verdiep vinden we 3 slaapkamers en 1 badkamer. De zolder werd geïsoleerd op de zoldervloer. De spouwmuren werden eveneens voorzien van spouwmuurisolatie. Op die manier is de bouwschil goed geïsoleerd. Op het buitenschrijnwerk zijn rolluiken aangebracht die zowel de veiligheid als de isolatie ten goede komen.

De tuinen, zowel voor als achter, zijn mooi onderhouden. In de achtertuin vinden we een gemetste garage met tuinberging/hobbyruimte. Dit is natuurlijk een voordeel voor de woning. 

Kortom een super gezellige woning met alle troeven en een uitstekende ligging!! 

Wees er snel bij en maak een afspraak via laurens@polygonvastgoed.be of 0495382197


Kenmerken

Bebouwing

Bouwjaar
1961
Bebouwing
Halfopen
Bemeubeld
Neen
Oriëntatie tuin
Zuidwest

Indeling

Gelijkvloers

Keuken
volledig geïnstalleerd
Veranda
3x Slaapkamer
2x Badkamer
Garage
Terras
Tuin
Parkeerplaats

Ruimtelijke ordening

Overstromingsgevoeligheid
Niet overstromingsgevoelig
Stedenbouwkundige bestemming
Woongebied
Dagvaarding voor stedenbouwkundige overtreding
Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd
Bouwvergunning
Bouw vergund
Verkavelingsvergunning
Neen
Voorkooprecht
Neen
Beschermd erfgoed
Niet ingegeven
Renovatieplicht
Niet ingegeven